Betaling transport

 

Het transport van de hond kost € 100,=. Dit bedrag dient CONTANT en GEPAST worden afgerekend met de bestuurders van de bus. Stop € 100,= in een envelop en schrijft duidelijk de naam van de hond erop. Deze € 100 is onderdeel van de totale adoptiekosten. Reken direct af bij het in ontvangst nemen van het paspoort en de transportpapieren. Dan kun je je helemaal focussen op je hondje.

 

 

Adoptiebijdrage/contact

 

Voor de mensen die via mij (Marijke) adopteren gaat het als volgt. De adoptiebijdrage minus de transportkosten zie ik graag bij geschreven op mijn rekeningnummer voordat de hond de bus in gaat.

Dat is het rekeningnummer dat op de adoptieovereenkomst staat. Het contract dient in 2-voud volledig ingevuld en ondertekend te worden. Het paspoortnummer vinden jullie later in deze Facebook groep. Gaarne 1 exemplaar opsturen naar het adres op het contract. In een PRIVEBERICHT ontvang ik daar graag een foto van. Het 2de exemplaar is voor jullie zelf. Het chipnummer begint met 642 . . . . Het paspoortnummer begint met RO A . . . . . .

 

Voor de mensen die via Esther of Saskia geadopteerd hebben gaat het iets anders. Ik wil jullie vragen, zodra de foto's van de paspoorten in deze Facebook transport groep komen de adoptieovereenkomst verder in te vullen met de gegevens van het paspoort van jouw hond. Gaarne deze in PDF aan Esther of Saskia te whatsappen. Zodra ze die ontvangen heb sturen ze een Tikkie voor het restant bedrag van de adoptiekosten. Het chipnummer begint met 642 . . . . Het paspoortnummer begint met RO A . . . . . .

De € 100 transportkosten worden door jullie zelf voldaan in contanten aan de vervoerder. Zoals hierboven reeds genoemd. Stop dit in een envelop en schrijf daar de naam van de hond op. Bij het ophalen van de hond op het meetingpoint geef je ze deze envelop aan de vervoerder.

 

 

Puppycursus

 

Puppycursus / cursus is een aanrader want jullie leren beide veel sneller. Het is leuk om spelenderwijs te leren met je hond. Een hond praat tegen je door middel van lichaamstaal. Kijk goed naar hem hoe hij ergens op reageert. Het maakt alles zoveel makkelijker als jij je hond goed leert kennen. Ook voor de socialisatie (omgang met andere mensen en honden) is het erg goed.

 

 

Zindelijkheid

 

Wij geven nooit garantie op zindelijkheid. Sommige honden zijn dat hier in Roemenië wel maar door alle veranderingen kunnen ze een terugval krijgen.

Doe net als met een puppy, wordt hij onrustig en zoekt een plekje lok ze zo snel mogelijk naar buiten. Beloon ze als ze wat doen want zo weten ze heel snel dat het buiten wel mag en binnen niet. De eerste tijd na elk slaapje, eet- en speelmomentje even naar buiten om de behoefte te doen. Naarmate ze ouder worden zal de tijd tussen de uitlaatmomenten langer worden.

Adopted Facebook pagina

 

Op facebook heb ik de besloten facebookpagina: Marijke's Adopted dogs. Dit is een pagina waar al heel veel adoptanten lid van zijn en waar prachtige foto's video's en verhaaltjes kunt vinden. Als je een verzoek doet om lidmaatschap dan kan je daar ook contact maken met broertjes/zusjes van je hond als die er zijn. Het is ook erg belangrijk voor de mensen in Roemenië die betrokken waren met hun redding en opvang voor ze naar Nederland gingen. Ze zullen je heel dankbaar zijn!

 

 

Registratie hond

 

Het is ten zeerste aan te raden om direct bij thuiskomst je hond te registreren.

Dit kan op: www.ndg.nl

Het chipnummer dat begint met 642 . . . en het paspoortnummer dat begint met RO A . . . . vind je allemaal in het paspoort.

Nogmaals doe dit direct na thuiskomst met je nieuwe gezinslid want hij gaat op onderzoek uit en ongelukje zoals openstaande deur is maar zo gebeurt en zo kan snel terug als hij gevonden wordt.

 

 

Eten en meer honden

 

Als men al een hond of honden heeft laat ze nooit meteen samen met de nieuwe hond eten want je weet nooit hoe jouw honden op de nieuwe hond reageren met eten maar ook andersom niet. Soms hebben honden baknijd.

Tegelijk voeren prima. Blijf erbij en zet ze op ruime afstand van elkaar.