Bench of reistas

 

Wij hebben de vaste regel dat de hond opgehaald moet worden met een bench. Dit geeft minder stress voor de hond. Een halsbandje of veiligheidstuigje zijn ze vaak niet gewend. Soms zijn ze in zo’n stressmodus dat ze maar 1 ding willen en dat is weglopen/ontsnappen. We willen geen “per ongeluk” ontsnapte hond en vervolgens een ongeluk.

 

Laat de bench in de auto staan met het open deurtje. De vervoerder stopt de hond in de bench. Deze doet het deurtje dicht en tot daar gaat hun verantwoordelijkheid. Doe de bench niet eerder open dan dat je thuis bent. Breng de bench naar binnen, controleer of alle deuren dicht zijn en open dan de bench. De hond komt er vanzelf uit. Dit alles voor de veiligheid van de hond. Laat de hond eerst een aantal dagen rustig acclimatiseren.

 

 

Veiligheidstuig

 

Het veiligheidstuig is bij ons verplicht. Wat de verkopers ook voor mooi praatje houden dit echte veiligheidstuig is niet in de winkel te koop. Tijdens het transport ontvang je een betaalverzoek om de kosten van het tuigje over te maken. Zodra deze betaald is zal het veiligheidstuig besteld worden.

 

Het veiligheidstuig wordt vervolgens bij jullie thuis bezorgd. LET OP: Dit is NA het ophalen van de hond. Je hebt het veiligheidstuig NIET nodig bij het ophalen van de hond.

 

Alleen een halsbandje is niet genoeg

 

Anti-onsnappingstuig

Omdat een hond geen schouderbladen heeft kunnen ze uit de andere tuigen zonder buikband ontsnappen. Als ze schrikken of ergens bang voor zijn en achteruit lopen ontsnappen ze heel eenvoudig uit een halsband of enkelvoudig tuigje. Jij loopt nietsvermoedend verder zonder hond. Je hebt alleen een tuigje aan je riem want de hond is er al uit ontsnapt.

De meeste hondjes zijn niet gewend om aan de lijn te lopen. Het beste kan je dit eerst binnenshuis en in de tuin aanleren zodat de hond ook in die tijd aan alle nieuwe geluiden kan wennen. In Roemenië zijn er weinig tot geen lawaai of geluiden van auto’s, stofzuiger enz. Doe het spelenderwijs. Laat de hond je leiden en als hij eenmaal gewend is dan draait die rol vanzelf om.

Mocht je toch tegen problemen aanlopen mag je contact opnemen met één van de vrijwilligsters. Zij kan je vanuit haar ervaring helpen of als dat niet toereikend is kan ze je verwijzen naar één van de gedragsdeskundigen. Ze kan je privéles geven mbt het lopen met de hond en te leren wat de lichaamstaal van je hond jou kan vertellen. Problemen ontstaan vaak doordat we niet begrijpen wat de hond “vertelt” en daardoor kunnen we als eigenaar daar niet correct op reageren. Het “probleem” is vaak goed en snel op te lossen als begrijpt hoe je moet handelen in bepaalde situaties. In de meeste gevallen is een “probleem” met wat juiste aanwijzingen en een consequente opvolging van de tips snel opgelost.

section-icon
  • 1 band om de nek
  • 1 band achter de voorpoten
  • 1 band om de buik

 

Deze is echt heeel belangrijk

 

LAAT JE HONDJE DE EERSTE DAGEN ECHT BIJKOMEN.😁🐾

HET IS EEN LANGE, SPANNENDE REIS VOOR ZE GEWEEST

ALLEEN IN HUIS EN TUIN BLIJVEN. . NIET NAAR BOS, STRAND OF STAD. GEEN DOGSHOWER OF DE HELE STRAAT KOMT KIJKEN.

Laat je hondje aan je wennen, ook aan de omgeving en alle nieuwe dingen die er zijn. Die voor ons overigens heel gewoon zijn. Je legt nu de basis. Als het hondje je vertrouwt gaat het straks buiten ook beter.

 

Je wil toch geen bange of schrikkerige hond? In de eerste week rustig aan het tuigje laten wennen. Dan een week stukjes om het huis lopen. Zo leren ze te herkennen waar ze wonen. Puppy mogen per wandeling 5 minuten per kalendermaand leeftijd lopen. Nu dus echt max 20 minuten per keer voor een puppy van 4 maanden.

 

DOE ALLES RUSTIG AAN. JE HEBT ALLE TIJD WANT JE HOND BLIJFT NOG JAREN BIJ JE.