ADOPTEREN

 ADOPTIEPROCEDURE

 

Als u interesse heeft in een van onze honden, dan kunt u de vragenlijst invullen en het contract doorlezen. Mocht uit deze vragenlijst blijken dat wij vinden dat u een eventuele match zou kunnen zijn met de door u gekozen hond, zullen wij u vragen een filmpje te sturen van uw huis. Graag vanaf de voordeur tot en met uw tuin. Dit doen wij omdat wij graag willen bekijken of we uw woonsituatie veilig vinden voor een van onze honden.

 

Na ontvangst van de vragenlijst en het filmpje kunnen wij telefonisch contact met u opnemen. Wij nemen dan samen met u de vragenlijst door en stellen een aantal vragen over uw thuissituatie.

Mochten wij tot de conclusie komen dat een andere hond beter in uw situatie zal passen, dan stellen we deze aan u voor. Het gaat ons uiteraard om het vinden van de beste match tussen hond en baas.

 

Zodra een hondje gereserveerd is of naar een opvanggezin in Nederland kan en volledig gevaccineerd is dan kan hij/zij met het eerstvolgende transport mee naar Nederland. De honden worden vervoerd met speciaal dierenvervoer en zullen aankomen op een meetingpoint in Nederland.

 

Het meetingpoint en de aankomsttijd van uw hondje wordt nader bepaald door de planner van dit speciale dierenvervoer. De honden komen altijd aan op zaterdag. Over het algemeen wordt het meetingpoint uiterlijk de donderdag daarvoor bekend gemaakt in de Messenger groep van de vervoerder. De aankomsttijd wordt vrijdagavond bekend.

 

ADOPTEREN IN NEDERLAND

 

Sommige honden verblijven in opvanggezinnen in Nederland.

Dit vergroot de kansen van een hondje als mensen de hond vooraf willen ontmoeten.

 

U kunt ook hier uw interesse kenbaar maken via de vragenlijst. Nadat de procedure, zoals hierboven is beschreven, is doorlopen kunt u kennis maken met de hond in het opvanggezin.

Het opvanggezin bepaalt tijdens de ontmoeting of het een geschikte match is en er overgegaan kan worden tot adoptie. Zij/hij regelt verder het contract en de betaling. Mocht het geen geschikte match zijn kunt u in overleg met de vrijwilligster naar een ander wel geschikt hondje zoeken mocht u dit op prijs stellen.

 

 

ADOPTIE RECHTSTREEKS VANUIT NEDERLAND

 

Als u de procedure zoals hierboven staat beschreven heeft doorlopen, vragen wij u het contract zover als mogelijk in te vullen. Alleen het chipnummer en paspoortnummer zijn dan nog niet bekent. Zodra een van onze vrijwilligers dat contract ontvangt in haar whatsapp zal zij u een Tikkie sturen voor de aanbetaling van € 100,=. Na ontvangst van deze aanbetaling is de hond echt voor u gereserveerd. Het tijdstip van de betaling van het overige adoptiebedrag is afhankelijk van wanneer de hond naar Nederland afreist. Afhandelijk van de leeftijd en of de hond alle benodigde vactinaties heeft gehad mag de hond afreizen naar Nederland. Achter de schermen gaat er dan nog heel veel gebeuren. Ook bij u gaat er veel veranderen. Tijdens het hele proces begeleiden wij u via Facebook Messenger. Daar maken we een speciale TRANSPORT GROEP voor aan. Iedereen die adopteert of opvangt wordt woensdag uitgenodigd om aan deze groep deel te nemen. Marijke doet daar vaak even het voorwoord waarna iedereen zich even voorstelt en met foto laat zie welk hondje geadopteerd of opgevangen wordt. Alle vragen kunnen ook gesteld worden in deze groep. De vrijwilliger zal daar op antwoorden en zo heeft iedereen er iets aan.

 

Elke donderdag vertrekt er een transport van Roemenië naar Nederland. Marijke brengt de hondjes nog eenmaal langs bij de dierenarts voor een laatste check up, de kennenlhoest vaccinatie, vlooienpipet en wormenpil. Het paspoort wordt gecontroleerd met de chip in de hond. In de tussentijd hebben de vrijwilligers de adressen van de adoptanten doorgegeven zodat deze doorgegeven kunnen worden aan de Roemeense vervoerder. Zodra de paspoorten volledig ingevuld en afgetekend zijn verschijnen daarvan voor elke hond drie foto's in de Facebook Messengergroep. U kunt nu de adoptieovereenkomst verder invullen, ondertekenen en nogmaals Whatsappen naar de vrijwilliger. Zij zal voor het restant bedrag een Tikkie sturen.

 

Uiterlijk woensdag zal u uitgenodigd worden voor de Facebook Messenger transport groep van de vervoerder. Daar zal de route van de meetingpoints bekent gemaakt worden zonder tijden. Deze tijden komen vrijdagavond in de groep.

 

Elke hond mits anders doorgegeven wordt opgehaald met de bench. Dit verkleint de kans op ontsnappen. Het geeft ook veel minder stress omdat de meeste honden niet gewend zijn aan een veiligheidstuig.

 

Het laatste deel van het adoptie bedrag € 110,= betaald u in contanten aan de vervoerder. U doet de € 110,= in een envelop en schrijft daar de naam van de hond op. Bij het ophalen van de hond op het meetingpoint doet u de envelop in de bench. De vervoerder neemt de bench aan, haalt de envelop er uit en doet de hond in de bench. U ontvangt daarbij ook het paspoort, het gezondheidsboekje en de transport papieren.